ОГРЕВ ЗА 1.000 ПОРОДИЦА: Кикинда издвојила седам милиона динара за дрва социјално угроженим домаћинствима

Р. Шегрт

24. 10. 2020. у 10:35

ГРАД Кикинда и ове године обезбедиће огрев за поједине категорије социјално угрожених домаћинства и за ту намену из градског буџета опредељено је око седам милиона динара.

ОГРЕВ ЗА 1.000 ПОРОДИЦА:  Кикинда издвојила седам милиона динара за дрва социјално угроженим домаћинствима

Фото Р. Шегрт

Како је у петак изјавио Младен Богдан, председник Скупштине града, дрва за огрев требало би да добије око 1.000 домаћинстава.

- Предност при додели имаће породице са троје и више деце, добровољни даваоци крви, старачка домаћинства, појединци и породице са хронично оболелим члановима, оне које имају особе са сметњама у развоју или инвалидна лица, као и социјално угрожене особе које одабере комисија која ће разматрати пристигле пријаве - објаснио је Богдан.

Расподела огрева почеће раније него прошле године, већ средином новембра, а број корисника овог вида помоћи је скоро дупло већи. Богдан наглашава да је ова акција, у ствари, помоћ грађанима, а не обезбеђење укупно потребне количине огрева за зиму.

Ради набавке дрва за огрев за ову акцију Град Кикинда је расписао јавну набавку, на коју су понуде доставиле две фирме, из Власотинца и Сомбора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)