КОРОНА У ДВЕ НОВОСАДСКЕ ШКОЛЕ: Четворо запослених заражено

Танјуг

22. 10. 2020. у 18:59

У ОСНОВНОЈ музичкој школи "Јосип Славенски“ забележен је случај заразе вирусом корона код троје запослених, а у Основној школи "Јован Дучић“ у Петроварадину код једног запосленог, саопштила је данас чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић.

КОРОНА У ДВЕ НОВОСАДСКЕ ШКОЛЕ: Четворо запослених заражено

Фото: Танјуг/АП

У школама су, наводи Вучинић, спроведене мере како би било спречено даље преношење вируса.

"Заражени су запослени који не раде у настави и нису били у контакту са ученицима. У обе школе спроведене су неопходне мере, оболели су одмах изоловани, а школе су комплетно дезинфиковане", рекла је Вучинићева, додајући да је у школи "Јосип Славенски“ већ организована онлајн настава.

Она је нагласила да све школе и предшколске установе са територије Града Новог Сада имају довољно заштитне опреме и дезинфекционих средстава и да инспекција свакодневно контролише да ли се у њима спроводе све мере предострожности.

"Апелујем на све наше суграђане да буду дисциплиновани, да носе маске и придржавају се свих мера и препорука које доноси Кризни штаб, како бисмо спречили ширење корона вируса", рекла је Дина Вучинић.

Додала је да ће градска управа за образовање наставити да редовно обавештава јавност о ситуацији у градским образовним установама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)