БУДУЋНОСТ НА СЕЛУ: Јелена не одустаје од права, али ни од орања 17 хектара имања

Novosti online

15. 10. 2020. у 21:53

ТЕК свака десета жена је власница сеоског газдинства, 60 одсто нема плату и ретко оствари право на пензију, само су неки од података који упозоравају на Међународни дан жена на селу.

БУДУЋНОСТ НА СЕЛУ: Јелена не одустаје од права, али ни од орања 17 хектара имања

Фото: РТС Принтскрин

Јелена Малетић из Клења код Богатића је будућа правница и успешна пољопривредница. На породичном имању ради све послове и планира да прошири и унапреди производњу.

Јелена воли право, али и село. Трактор је научила да вози још као дете, а последњих неколико година с њим ради готово све послове у пољу.

Трудим се да будем сређена, и у трактору, и док радим код куће, наравно, не као кад сам у граду у неком изласку, али се свакако трудим да то буде чисто, сређено, јер прво ја треба да будем задовољна собом, да би бих могла да радим - сматра Јелена.

У Клењу, где је одрасла, Јелена види своју будућност. На сеоском имању, оцу је највећа помоћ и подршка.

- Спремила је 17 хектара за сетву, кукурза и соје, овог пролећа, то је сама радила. Воли трактор, воли земљиште, воли Клење, ову средину, Богатић. Ужива у томе - прича отац Милорад.

Не одустаје од Правног факултета, али не бежи ни од тешких послова на селу. Планира да модернизује породичну фарму на којој годишње утове више од 1.000 свиња.

- Права су једна струка, пољопривреда друга, али ја волим право и пољопривреду, тако да сам се трудила да то уклопим и да се бавим и једним и другим, да спојим две љубави - истиче Јелена.

Каже и да се на селу може живети од свог рада. Уз помоћ државе планира да купи трактор и на пролеће почне изградњу новог објекта за узгој свиња.

(РТС.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)