ОД ДАНАС У ФУНКЦИЈИ Ово је број на који Врањанци могу пријавити оне који не поштују мере

Ј.С.

14. 10. 2020. у 12:25

ГРАДСКИ штаб за ванредне ситуације саопштио је да је од данас у функцији број телефона 017/405-590, на који грађани могу да пријаве непоштовање епидемиолошких мера, нарочито у објектима где се окупља већи број грађана.

ОД ДАНАС У ФУНКЦИЈИ Ово је број на који Врањанци могу пријавити оне који не поштују мере

Фото: Ј.С.

Последњи подаци о инфициранима коронавирусом захтевају додатну опрезност и дисциплину, јер је неопходно очувати здравље становништва и несметано функционисање здравственог система. Градски штаб за ванредне ситуације још једном апелује на све грађане да наставе са поштовањем мера, ношењем маски, држањем дистанце и појачаном хигијеном руку. “Ово је и тренутак узајамне солидарности, јер се придржавањем мера и препорука чувају здравље и животи наших најближих”, наводи се у саопштењу Штаба.

Готово свакодневно у врањској Ковид болници расте број хоспитализованих пацијената. Према подацима од јутрос тренутно их је 30, док је код њих 13 потврђен коронавирус.Са бронхопнеумонијом је 20 пацијената, на кисеонику  је 10.

У ковид амбуланти  током јучерашњег дана обављено је 77 прегледа, а укупан број првих прегледа је 37. Узоркована је крв код 50 пацијената и сачињен 41 РТГ плућа. Такође, урађена су 43 брза и 11 ПЦР тестова и дијагностикована бронхопнеумонија код 12 пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)