У СОМБОРУ ЈОШ ДАНАС ГЛАСАЊЕ: Грађани одлучују о најпотребнијим пројектима

Ј. Б.

14. 10. 2020. у 11:06

У СОМБОРУ и месним заједницама грађани још данас могу да гласају у оквиру пројекта „Партиципативног буџетирања“ о пројектима које ће финансирати град.

У СОМБОРУ ЈОШ ДАНАС ГЛАСАЊЕ: Грађани одлучују о најпотребнијим пројектима

Фото: Ј. Б.

Житељи у свим месним заједницама на територији града и на интернету одлучују о пројектима који ће се финансирати из градске касе током следеће године. Чак 66 пројеката који се тичу уређења јавних површина, фасада, изградње дечјих игралишта, истакнуто је као предлог финансирања из буџета града.

Радна група која спроводи овај пројекат је истакла да се због епидемиолошке ситуације, гласање за један од три пројекта у свакој месној заједници одвија путем званичног сајта Града Сомбора (www.sombor.rs).

- До сада имамо око 2.000 гласова укупно у свим месним заједницама. Предњаче житељи Старе Селенче, Црвенке и Нове Селенче, Чонопље, Бездана, Кљајићева и Станишића - каже Бранислав Сворцан, члан Радне групе за реализацију „Партиципативног буџетирања“.

Сава Дојић, члан Градског већа за финансије наглашава да ће сви пројекти који по месним заједницама добију највећи број гласова, бити финансирани из градског буџета у 2021.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)