ЗАХВАЛНОСТ НАЈУСПЕШНИЈИМА: Власотинце обележило свој дан традиционалном доделом октобарских признања

И. Митић

10. 10. 2020. у 22:57

ОКТОБАРСКО признање Власотинца, у виду дипломе 10. октобар, ове године припало је Црвеном крсту Власотинце, Ковид амбуланти Дома здравља, Тиму за хуманитарне акције Предшколске установе „Милка Диманић“, државном секретару Министарства здравља Бериславу Векићу, начелнику Штаба за ванредне ситуације Ивану Станковићу и раднику Центра за социјални рад Снежани Даскаловић, док је диплома са новчаном наградом, од 50 хиљада динара, додељена студенту хемије у Нишу Жарку Ивковићу, који је освојио друго место на Међународној Мендељевој хемијској олимпијади.

ЗАХВАЛНОСТ НАЈУСПЕШНИЈИМА: Власотинце обележило свој дан традиционалном доделом октобарских признања

Фото: ОУ Власотинце

Председник Скупштине општине Власотинце Милан Јовић истакао је да су највише признање локалне самоуправе заслужили и запослени у ПУ „Милка Диманић“ који су, са грађанима и родитељима, евакуисали децу након избијања пожара у вртићу „Дечија радост“. Он је нагласио да их та почаст чека наредне године, јер је до пожара дошло након што су све процедуре око избора лауреата биле већ завршене.

Председник општине Братислав Петровић је рекао да, због епидемије корона вируса, неизвесност провејава чак и у краткорочним плановима за будућност због чега ће се наредне године радити без великих обећања, али уз много труда и залагања.

- Важно је да очекивања прилагодимо новој реалности. Трудићемо се да завршимо започете пројекте и израдити нове. Улагаћемо у све области живота, као и до сада, а колико и у којој мери зависиће од расположивих средстава – истакао је Петровић.

У име награђених захвалио се Иван Станковић који је поручио да сви Власотинчани треба да имају на уму да служе Србији и Власотинцу, да ту мисао стално понављају и да се према њој владају.

Овогодишња свечаност, када Власотинце слави 75 година ослобођења од фашизма, одржана је без званица због примене противепидемијских мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)