ФЕСТИВАЛ "СПОРТ ЗА СВЕ“ У ВОЈВОДИНИ: Физичка активност је посебно значајна током пандемије

С. БАЈИЋ

06. 10. 2020. у 00:46

ФЕСТИВАЛ „Спорт за све“, пети по реду, одржан је ове године од 28. септембра до 4. октобра.

ФЕСТИВАЛ СПОРТ ЗА СВЕ“ У ВОЈВОДИНИ: Физичка активност је посебно значајна током пандемије

Фото: Савез спорт за све Војводине

Све уз прописане мере заштите од коронавируса, а у неколико војвођанских општина у организацији Савеза спорта за све Војводине уз подршку Покрајинског секретаријат за спорт и омладину, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта и Асоцијације спорта за све Србије.

Више од 600 рекреативаца свих узраста, од пионира до пензионера из 16 организација, вежбало је на отвореном у Новом Саду, Сенти, Суботици, Сомбору, Врбасу, Руми, Иригу и Темерину уз слоган „Буди активан, буди здрав“.

У ово време пандемије, најважније је доказати да физичка актувност заузима значајно место за превенцију и побољшање здравља и имунитета - каже професорка др Милена Микалачки, председница Савеза.- Одзив на организоване програме рекреације је био велик, с обзиром на тренутну ситуацију а значајно је да смо одржали континуитет. Важно је да се са физичким активностима настави свакодневно.

Завршна манифестација одржана је минулог викенда на фрушкогорском излетишту Летенка, у амфитеатру на отвореном, где је уприличена трибина, „Пандемија и ментално здравље“, „Остани код куће и буди активан“, којој су допринели стручњаци Бранко Вујовић и др Данијел Жупић. Такође, организована је рекреативна шетња више од 80 учесника, представника организација и стручњака из целе Србије, до манастира Бешеново који је удаљен шест километара.

Фото: Савез спорт за све Војводине

 

По речима Оливере Јовановић, генералне секретарке и Александра Божића, председника стручног одбора Савеза, ве године је акценат фестивала спорта био на пешачењу, вожњи бицикла и ролера, корективној гимнастици, веслању, нордијском ходању… а све се дешавало на отвореном простору.


 

ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕР

ФЕСТИВАЛ је имао и хуманитарни карактер, пошто су се у свим местима прикупљала средства за лечење мале Лане Јовановић а активностима су обележени и Светски дан срца, Светски дан пешачења и Међународни дан старих лица.


 


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)