БЕЗ ЦВОКОТАЊА, ПО ИСТОЈ ЦЕНИ: Јавно-Комунално Предузеће Топлана у Лозници спремно за почетак грејне сезоне

В. Митрић

05. 10. 2020. у 10:30

БЕЗ ЦВОКОТАЊА, ПО ИСТОЈ ЦЕНИ: Јавно-Комунално Предузеће Топлана у Лозници спремно за почетак грејне сезоне

Фото И. Митрић

АКО је судити по стању постројења ЈКП "Топлана" и обезбеђеним количинама енергената, грејна сезона у Лозници може одмах да почне.

Директор ове градске фирме Миодраг Дишић каже да цена од 5,74 динара по киловату није мењана већ осам година и остаће иста бар на почетку предстојеће сезоне, иако је "Топлана" још од краја деведесетих година прошлог века наследила тешку финансијску ситуацију, додатно закомпликовану чињеницом да је за половину града пару годинама обезбеђивао само један добављач који је фактурисао онолико колико му је требало.

Миодраг Дишић, Фото И. Митић

- Изградњом нове, савремене топлане ситуација је знатно повољнија, мада још нисмо решили све проблеме, али се трудимо да Лозничани то не осете. Да бисмо успели, локална самоуправа нам даје субвенције које само за ову годину износе 14 милиона динара, па ће грејна сезона почети на време, 15. октобра - каже Дишић.

У "Топлани", иначе, очекују завршетак котларнице коју у кругу лозничке Опште болнице гради држава, а када буде предата поменутом градском предузећу, биће обезбеђено грејање и за још 24.000 "медицинских" квадрата. Штавише, и други делови града би се снабдевали топлотном енергијом добијеном од еколошки прихватљивих гаса или сечке, а не као досад од ложења мазута готово у строгом центру града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)