СПРЕМНА ПОСТРОЈЕЊА: Колико ће у Лозници износити цена грејања по киловату

В.Митрић

28. 09. 2020. у 18:45

СПРЕМНА ПОСТРОЈЕЊА: Колико ће у Лозници износити цена грејања по киловату

Фото В. Митрић

Што се тиче стања постројења ЈКП „Топлана“ и обезбеђења енергије, грејна сезона може да почне колико сутра, рекао нам је дипломирани економиста Миодраг Дишић, генерални директор тог Јавног комуналног предузећа, чији је оснивач локална самоуправа.

Цена грејања,која износи 5,74 динара по киловату, није мењана већ осам година, а тако ће  бити и на почетку ове грејне сезоне, поручује наш саговорник.

„Топлана“, из прошлости, још од краја деведесетих година вуче тешке новчане муке,  које су увећане у условима када је за половину града, годинама, пару обезбеђивао само један добављач и, практично, био у прилици да тражи пара колико хоће.Изградњом нове, савремене топлане, ситуација је знатно повољнија, али године пре тога су оставиле такав траг да се фирма, са градом, бори да изађе скоро из зачараног финансијског круга.

-Наши суграђани не зависе одмука у нашем пословању, јер, уз свесрдну подршку града и сопственим максималним залагањем, успевамо да сваке грејне сезоне грејемо стамбено комунални простор и ваљано и јако јефтино –каже директор Дишић. –Да би то могло, град нам даје субвенције чији је износ само за ову годину 14 милиона динара.Грејна сезона ће почети, по календару, 15. октобра, а ако буде требало и раније на најбољи могући начин за наше кориснике.

У „Топлани“ очекују завршетак котларнице у кругу Опште болнице у Лозници, коју гради држава и планира да је преда овог градском предузећу.У том случају „Топлана“ би грејала  још 24 хиљаде квадраних метара простора, колико има у болничком кругу.Коначно,  ова установа, као и други делови града, грејали би се на еколошки ваљано гориво,  на гас или сечку, а не, као све до сада, мазутом у центру града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)