СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО ПАРАЋИН: Град на Црници обележио свој празник, Крстовдан

З. Рашић

27. 09. 2020. у 17:33

ПРАЗНИК општине Параћин, Крстовдан, обележен је данас свечаном седницом локалног парламента, уручењем општинских признања и културним програмом који су приредили Музичка школа “Миленко Живковић” и фолклорни ансамбл Културно-уметничког друштва из Дреновца “Спасовдански вез”.

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО ПАРАЋИН: Град на Црници обележио свој празник, Крстовдан

Фото: З. Рашић

Након што је седницу отворила председница Скупштине Славица Јовановић, одборницима и гостима из локалне заједнице обратио се председник Општине Владимир Милићевић, нагласивши да се Дан Параћина ове године обележава у врло специфичним условима због пандемије коронавируса, у којој су многе активности сведене на минимум да би се сачувало најважније – животи грађана, ”па је због тога и ова свечаност данас више формалнија него свечана”.

- Због тога нису са нама наши драги пријатељи из побратимских општина, број осталих гостију такође је смањен на минимум, али искрено верујем да ћемо наредни Дан општине славити онако како то доликује правим домаћинима какви су Параћинци одувек били – рекао је Милићевић. Он је посетио да је одговорност за вођење општине ново руководство преузело пре непуних месец дана па је разумљиво што данас не може бити речи о оствареним резултатима, а преузело је и празну општинску касу, те “брдо” нерешених комуналних и других проблема.

Фото: З. Рашић

Владимир Милићевић

- Пред нама на републичком нивоу је покретање озбиљног инвестиционог плана за препород и развој наше државе, а ми ћемо се потрудити да Параћин буде део тог процеса. Параћин је одувек био раскрсница путева и индустријски и трговачки град који је увек имао велики потенцијал који није био у потпуности искоришћен. На нама је да то променимо. Квалитетним пројектима аплицираћемо код републичких и других фондова како би, пре свега, у Параћин довели озбиљне инвеститоре који ће запослити људе, потрудићемо се да поново покренемо пројекте који су одложени или привремено заустављени, а то су пројекти реконструкције и изградње новог дела болнице, обнове неколико основних школа, реконструкције и доградње Центра за социјални рад – казао је, између осталог, нови челник Параћина, најавивши озбиљне послове у области развоја привредног амбијента и инфраструктуре – улица, пољских путева, водоснабдевања села, смањења незапослености и, заједничким радом, повратак Параћина на место које му припада, а то је место лидера и носиоца развоја Поморавља.

Овогодишња јавна призања Општине Параћин појединцима и правним лицима који су то заслужили својим ангажовањем у различитим областима уручила је председница Скупштине Славица Јовановић. Додељене су по једна златна, сребрна и бронзана плакета, три захвалнице, девет диплома и три похвале.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)