ПАОРИ СЕ ОТАРАСИЛИ 4,8 ТОНА ОПАСНИХ БОЦА И КАНИСТЕРА: У Сомбору завршена акција прикупљање амбалажног отпада од пестицида

Ј. БЕКИЋ

26. 09. 2020. у 18:00

У АКЦИЈИ Града Сомбора, Пољопривредно-стручне службе "Сомбор" и Удружења СЕЦПА прикупљено је 4.892 килограма амбалажног отпада.

ПАОРИ СЕ ОТАРАСИЛИ 4,8 ТОНА ОПАСНИХ БОЦА И КАНИСТЕРА: У Сомбору завршена акција прикупљање амбалажног отпада од пестицида

Фото Ј. Бекић

Акцијом је обухваћено свих 15 насељених места, као и салашка и приградска насеља.

Пољопривредници који се баве ратарством, воћарством, повртарством и уопште производњом биља, протеклих дана имали су прилику да се реше непотребне амбалаже разних препарата за сузбијање штеточина.

Према речима Слободана Станића, члана Градског већа за екологију, локална самоуправа је организовала акцију у којој је прикупљено више од 50.000 пластичних боца. Он додаје да је акција за сваку похвалу, јер би иначе сав овај отпад завршио у каналима и на сметлиштима.

Јелена Перенчевић, саветник за заштиту биља ПСС, каже да је у акцији прикупљено око 4,8 тона амбалажног отпада. Поручено је да са амбалажом средстава за заштиту биља треба поступати правилно и одговорно, што значи да је треба чувати безбедно на имању до следеће акције. У овогодишњој акцији учествовала су 53 пољопривредна произвођача и три фирме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)