СТИГЛА НОВА БРАЈЕВА МАШИНА: Општина Рума обрадовала дечака Давида Тркуљу (8) из Жарковца и његове родитеље

С. КОСТИЋ

26. 09. 2020. у 23:20

СТИГЛА НОВА БРАЈЕВА МАШИНА: Општина Рума обрадовала дечака Давида Тркуљу (8) из Жарковца и његове родитеље

Фото приватна архива

ДАВИДУ Тркуљи (8) из Жарковца надомак Руме, коме је од рођења значајно оштећен вид, сада ће бити много лакше да настави школовање уз нову Брајеву писаћу машину, за коју је локална самоуправа издвојила 235.000 динара.

Дечак који је други разред ОШ "Вељко Дугошевић" и паралелно похађа новосадску школу за основно и средње образовање "Милан Петровић", одмах је испробао нову машину, на којој је, како каже, врло лако куцати у односу на стару.

ВАСПИТАЧИ

ОСМОГОДИШЊАК који похађа редовну наставу, један део наставе прати нормално, а једандео наставе прати само слушањем.

- Све пише, имао је добру припрему у вртићу захваљујући васпитачима који су му били посвећени. Ишао је од своје прве године у школу "Милан Петровић" у којој су два пута недељно радили с њим и на тим индивидуалним третманима постигао је максимални резултат - каже мајка овог дечака.

У породичном дому Тркуља, овај вредан и значајан поклон Давиду, уручио је председник Општине Слађан Манчић, који је истакао да су они пре 4-5 месеци на захтев породице донели одлуку да помогну Давиду, али је ситуација са вирусом корона цео процес успорила.

- Како су нам рекли, стара машина коју су добили од школе је дотрајала, није остајао отисак, и она је сада замењена новом која је стигла из Немачке. Нама је важно да Давид али и сва друга деца, имају прилику да напредују, а ми смо ту да помогнемо.- истакао је председник Манчић.

Родитељи Дарио и Горица у потпуности су се посветили Давиду како би он могао несметано да одраста, напредује и има нормалан живот.

- Давид је слободно дете, срећно, весело, воли да слуша музику, рецитује, научио је да вози бицикл. Упоран је! - рекла је мајка Горица и захвалила председнику општине што је омогућио да добију нову машину која је веома битна за његово даље школовање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)