НОВИТЕТ У МУЗЕЈУ У БЕЛОЈ ЦРКВИ: Купљена звучна видео инсталација На осами

Ј. Ј. БАЉАК

24. 09. 2020. у 17:15

НОВИТЕТ У МУЗЕЈУ У БЕЛОЈ ЦРКВИ: Купљена звучна видео инсталација На осами

Фото: Народни музеј Бела Црква

СТАЛНА поставка музеја у Белој Цркви, који функционише у оквиру Народне библиотеке, богатија је за звучну видео инсталацију београдске уметнице Анице Вучетић, под називом "На осами".

Рад је купљен захваљујући средствима добијеним на конкурсу Покрајинског секретаријата за културу и потпуно се разликује од остатка изложбеног материјала.

Кустос музеја Игор Вокоун истиче да та установа културе прати промене у друштву и на уметничкој сцени, те да су овом инсталацијом желели да дају нову димензију својој сталној поставци.

-Наша ликовна збирка броји око 300 предмета, углавном слика на платну, цртежа на папиру, разних акварела и скулптура. Желели смо да посетиоцима пружимо нешто ново, другачије. Зато смо уз подршку ресорног секретаријата набавили неопходну техничку опрему и откупили ову мању инсталацију, која приказује кућицу на осами – појашњава Вокоун.

Публика ће моћи да примети да је слика дефокусирана, да подрхтава и да се приказују различити кадрови, што, према речима ауторке, приказује напор посматрача да формира целовиту слику о предмету свог посматрања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)