ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 22 СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ: Немачка организација АСБ у Крушевцу

С.БАБОВИЋ

22. 09. 2020. у 16:56

ЧЛАНОВИ 22 социјално угрожене породице у Крушевцу потписали су данас уговоре о донацији пластеника и пољопривредне механизације у оквиру програма невладине организације -Арбеитер Самаритер Бунд (АСБ) и локалне самоуправе.

ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 22 СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ: Немачка организација АСБ у Крушевцу

Фото: Протокол града

Како је предочено приликом потписивања, АСБ ће под окриљем прохекта „Дирeктна социо-eкономска помоћ угрожeним породицама и пружаоцима социјалних услуга у локалним зајeдницама у Србији”,осим у Крушевцу, поделити више од 80 економских грантова који подразумевају пластенике са системом “кап по кап”, у Белој Паланци,Лучанима и Чоки.

- Сви корисници имаће теренске обуке из основе пластеничке производња, како бис е на практичан начин упознали са радом, као и потенцијалним ризицима и проблемима са којима могу да се сусрету као произвођачи-напомиње Гордан Велев, директор Канцеларије АСБ у Београду,подвлачећи значај дугогодишње сарадње са градом Крушевац на пројектима економског оснаживања грађана,као и економска улагања Владе Немачке.

Фото: Протокол града

Tekst potpisa

Градоначелница Крушевца наводи да за програм већ годинама влада велико интересовање,као и да се нада да ће сарадња са АСБ-ом бити настављена. У Градској управи истичу да АСБ и немачко Министарство спољних послова годинама помажу социјално угроженим породицама и маргиналним групама, као и да су само за текући шројекат издвојили око 187.000 евра-дупло више у односу на прошлу годину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САМА САМ СЕ ПРИЈАВИЛА ПОЛИЦИЈИ Псовао ми мртву мајку! Дара тукла мушкарца од 2 метра - побеснела на Амиџића: Шта ти је смешно!