ОНЛАЈН НОЋ КЊИЖЕВНОСТИ:У оквиру манифестације Калеидоскоп културе вечерас у Новом Саду

Љ.П.

19. 09. 2020. у 16:21

ОНЛАЈН НОЋ КЊИЖЕВНОСТИ:У оквиру манифестације Калеидоскоп културе вечерас у Новом Саду

Новости

ТРЕЋУ недељу Калеидоскопа културе, манифестације коју организује Фондација Нови Сад 2021 – Европска престоница културе, односно недељу књижевности, данас у 18 часова отвара Ноћ књижевности, која ће трајати до 23 сата.

Манифестација која се годинама организује у великим европским градовима, ове године ће први пут бити одржана у Србији и то у оквиру Калеидоскопа културе, у сарадњи са ЕУНИЦ-ом, Француским институтом и Делегацијом Европске уније у Србији. Догашај је онлајн, а публика ће моћи да га прати на званичном сајту Калеидоскоп културе.

Упркос пандемији, управо ће Ноћ књижевности успети да споји локалну, новосадску са европском књижевном сценом. Од 18 ддо 23 сата, деветоро представника локалне књижевне сцене представиће деветоро европских књижевника из девет различитих земаља – Францусек, Пољске, Португалије, Шведске, Аустрије, Словачке, Словеније, Холандије и Белгије.

Поред разговора, Кристина Савков и Данило Милованович, глумци Позоришта младих у Новом Саду, читаће одломке из одабраних дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)