ЗНАЊЕМ ГРАДЕ БОЉЕ СУТРА: У Сомбору пријем за најбоље ученике

Ј. Бекић

18. 09. 2020. у 14:14

ГРАДОНАЧЕЛНИК Сомбора Антонио Ратковић организовао је пријем у Скупштини града за ђаке генерације основних и средњих школа у прошлој школској години на подручју ове општине.

ЗНАЊЕМ ГРАДЕ БОЉЕ СУТРА: У Сомбору пријем за најбоље ученике

Фото: Ј. Бекић

Уз плакету са грбом града, 17 осмака и осам матураната, награђени су и  са  по 20.000, односно 25.000 динара. 

Од Кола српских сестара добили су књигу нашег нобеловца Иве Андрића за успомену на овај дан. Ратковић је ђацима честитао успех који су остварили током школовања и истакао да ће град наставити да улаже у школство и образовање.

- Школство и образовање постављамо врло високо на лествици наших приоритета. Сомбор је још мало па три века светионик образовања нашег народа на овим просторима од оснивања Норме Аврама Мразовића, па све до данас. Такво наслеђе нас обавезује да, упркос изазовима који свакодневно искушавају нашу истрајност и стрпљење, остајемо доследни улагању у побољшање услова у којима ученици раде и свакодневно, уз своје наставнике стичу нова знања, која ће већ колико сутра бити у прилици да примене како би учинли живот бољим и квалитетнијим и на тај начин се одужили својој породици, али и свом граду- поручио је Ратковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)