ЖИВОТ УЗ "НОВОСТИ": Преминула Милојка Панић (89) из Лознице

В. Митрић

16. 09. 2020. у 13:03

ЖИВОТ УЗ НОВОСТИ: Преминула Милојка Панић (89) из Лознице

Фото: В. Митрић

МИЛОЈКА Панић (89), из лозничког насеља Градилиште, умрла је, јуче, после операције на Одељењу ортопедије Опште болнице у Лозници.

Милојка је редовни, ревности и посвећени читалаца „Новости“ од првог броја, као и њен раније приминули супруг Величко, коме је, док је био на раду у Ираку, редовно слала наш лист. Не само што је редовно куповала и читала наше новине, већ је на њеним маргинама записивала све оно што је сматрала да јој је важно тог дана, па би на крају године то све сажимала и оцењивала каква је година била за њу и њену  дивну породицу, како нам је сведочила неколико дана пре смрти.

Ова угледне Лозничанка била је цењена међу људима са обе обале Дрине као хумана жена, кадра и  вољна да помогне свим невољницима колико год је могла.Била је велики познавалц прошлости овог краја, посебно оног дела испод Цера и Иверка, где је рођена у селу Горњем Добрићу, подижићи сама четири млађе сестре и изводећи их на ваљан пут.

- Било је тешких, заиста тешких тренутака, посебно кад сам изгубила сина Мила, али живот је терао да се иде даље, ту су били моји најмилији, његова кћерка Данијела, уници Богдан и Душан, моја кћерка Нада, зет Цветко и моји унука и унук, Ирен и Игор, као и многи људи, којима сам била, све док се нисам „везала кревет“, драг саговорник на све теме из живота – причала нам је Милојка, додајући да је све било лакше уз „Новости“, посебно кад је њен зет, Данијелин муж, Винко Пандуревић, одведен у Хаг, а она остала сама са два дечака, који су, сада, срећом, сви на окупу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)