ЕПИДЕМИЈА ВИРУСА КОРОНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још три особе позитивне

И. М.

10. 09. 2020. у 10:06

ИЗ лабораторије „Ватрено око Ниш“ и из нишког Института за јавно здравље, у последња 24 часа, стигао је 71 резултат узоркованих особа од којих три имају позитиван налаз, саопштено је из лесковачког Завода за јавно здравље(ЗЗЈЗ).

ЕПИДЕМИЈА ВИРУСА КОРОНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још три особе позитивне

Фото: И. Митић

 

Две позитивне особе су са подручја општине Власотинце, а једна из Лесковца.

Тренутно се чека на још 46 резултата за особе чији су узорци претходних дана узети у овдашњем ЗЗЈЗ, Општој болници и у домовима здравља Јабланичког округа.

Број хоспитализованих пацијената у ковид болници, према последњим информацијама, није промењен у односу на претходно извештавање. На лечењу је осам пацијената, а у минулих седам дана примљено је шест новооболелих, док је отпуштено пет пацијената.

Од почетка епидемије у Јабланичком округу укупно је регистровано 1598 случајева заразе. Највише у Лесковцу - 1269, а потом у Власотинцу - 167. У овим локалним самоуправама се и даље региструју спорадични случајеви заразе, док је ситуација у Лебану, Медвеђи, Бојнику и Црној Трави стабилна.

Епидемиолози апелују на грађане да се не опуштају и да се придржавају добро познатих упутстава. Од њих се очекује да носе заштитне маске, да држе неопходну физичку дистанцу и да што чешће дезинфикују односно перу руке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)