СВАКОЈ БЕБИ 100.000 ДИНАРА: План власти у Параћину

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

10. 09. 2020. у 14:20

ПРОЈЕКТИ из области образовања и културе треба да буду заступљени у што већој мери, сматра нови председник параћинске општине Владимир Милићевић, јер мора да се заустави тренд одласка младих из земље и да се поспеши рађање деце.

СВАКОЈ БЕБИ 100.000 ДИНАРА: План власти у Параћину

Фото Танјуг

Ново руководство има велике пројекте на том пољу, а један од њих је да млади парови за сваку новорођену бебу добијају по 100.000 динара, као што је на нивоу Републике.

- Сваки млади брачни пар који планира породицу, а нема средства за њено издржавање, у великом је проблему. Мислим да би им финасијска инјекција у старту пуно помогла. Помоћи ћемо и самохраним мајкама. У параћинској општини годишње се роди 400 беба. Школе остају без ђака, нарочито у селима, где се одељења затварају. Некада су у граду одељења имала и по 32 ђака, а сада по 15. Без људи џаба политика - каже Милићевић.

Како је и привреда један од приоритета нове власти, у плану је довођење нових инвеститора у индустријску зону "Змич", који би запослили неколико хиљада људи. Планирају и да је прикључе директно на ауто-пут, како камиони до ње не би долазили кроз град. Ако буде потребе, отвориће још неку индустријску зону.

- Приоритет ће нам бити и пољопривреда на коју је из градске касе издвајан само 1 одсто, од чега је 0,7 одсто ишао на комасацију у Видову, која није завршена. Отворићемо канцеларију за пољопривреду, која ће бити важан сегмент Општинске управе. Она ће их упутити у субвенционисана и бесповратна средства општине, Републике и фондове ЕУ и Светске банке. Пољопривредници треба да буду на њивама, а канцеларија да им обезбеђује сву потребну папирологију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)