У ВРАЊУ СЕ ИПАК ОДРЖАВА ТРАДИИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ПРОГРАМ: Мај месец музике ипак у - септембру

Д. РИСТИЋ

09. 09. 2020. у 16:25

ТРАДИЦИОНАЛНА манифестација посвећена уметничкој музици "Мај месец музике", биће одржана у Врању од 10. септембра до 5. октобра.

У ВРАЊУ СЕ ИПАК ОДРЖАВА ТРАДИИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ПРОГРАМ: Мај месец музике ипак у - септембру

Фото: Д. Ристић

Померање термина условила је епидемиолошка ситуација изазвана корона вирусом, због које су била одложена сва културна дешавања и већа окупљања у затвореном простору.

Манифестацију ће 10. септембра, у Позоришту "Бора Станковић", отворити заменица градоначелника Зорица Јовић. Тада ће целовечерњи концерт за кларинет под називом "Њено величанство музика", одржати Врањанац, Александар Тасић.

У оквиру манифестације биће одржано десет концерата и то у Сали Музичке школе "Ставан Мокрањац" са почетком у 19 сати, осим завршног концерта 5. октобра, који ће такође бити одржан у сали врањског позоришта. Овогодишње свечаности класичној музици у част обележиће наступи професионалних музичара, професора музичких академија и факултета из земље и окружења. Публика ће морати да поштује прописане мере заштите.

Организатор манифестације је Музичка школа "Стеван Мокрањац", а покровитељи су републичко Министарство културе и информисања и Град Врање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)