САДЊОМ И ОБНОВОМ ДРВЕЋА ПРАВЕ ПОЈАСЕВЕ У СОМБОРУ: Тополе град чувају од ветра

Ј. БЕКИЋ

09. 09. 2020. у 09:36

САДЊОМ И ОБНОВОМ ДРВЕЋА ПРАВЕ ПОЈАСЕВЕ У СОМБОРУ: Тополе град чувају од ветра

фото: Ј.Бекић

ГРАДСКА власт Сомбора одобрила је наставак акције подизања ветрозаштитних појасева на територији града.

У оквиру активности које за циљ имају да се обнове ветрозаштитни појасеви на територији овог града, наставиће се са садњом нових појасева и обновом садница које се током ранијих садњи нису примиле. Одељење за пољопривреду и заштиту животне средине покренуће поступак јавне набавке у циљу подизања дела ветрозаштитних појасева у Алекса Шантићу у дужини од 1,5 километар) и Чонопљи у дужини два километра.

Реч је о дрворедима тополе дрвореди тополе, а ЈКП „Зеленило“ извршиче замену сувих садница новим на местима где се током претходних садњи нису примиле у појасевима у Гакову, Колуту и Бачком Моноштору.Над подигнутим појасевима биће појачан надзор Пољочуварске службе.

Радом ове службе надлежни у Градској управи Сомбора на терену покушавају да се изборе са нелегалном сечом која је узела све више маха.

Новчана казна за физичко лице које оштети или сече дрвеће које чини пољозаштитни, односно ветрозаштитни појас, или се налази у путном појасу,односно на пољопривредном земљишту, износи 25.000, за правно лице новчана казна је 150.000 динара, за одговорно лице у правном лицу новчана казна је 25.000 динара.Предузеник који начини овај прекршај мораће да плати казну од 75.000 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)