БЕСПЛАТНО ДО КЊИГА: Акција размене школских књнига

С. Бајић

08. 09. 2020. у 11:17

НА размени књига за основце, акцији коју већ 10 година заредом, почетком сваког септембра организује Удружење грађана "НС блок" у свом простору на Тргу Марије Трандафил 4, тренутно има више од 2.500 уџбеника за ученике од другог до осмог разреда.

БЕСПЛАТНО ДО КЊИГА: Акција размене школских књнига

Фото С.Бајиђ

По речима Саше Игића, председника Удружења, намера је да се овом акцијом помогне кућном буџету, као и свима да пронађу уџбенике и да деца и родитељи преброде почетак нове школске године са што мање трошкова.

- Принцип је да грађани донесу уџбенике који ђацима, њиховој деци, више нису потребни, а да код нас, на једном месту, нађу књиге за разред у који дете креће. Нема никаквих услова као, рецимо правило "колико узмеш, толико оставиш", већ је циљ да се сви којима је потребно, снабдеју. Поред уџбеника, на располагању нашим корисницима су и лектира и књиге за стране језике, као и школски прибор, од половних, лепо очуваних перница па до ранаца и школских торби.

У простору Удружења, нема чекања и да се ништа не плаћа. Волонтери "НС блока" су стално присутни, распоредили су уџбенике по разредима и по предметима, па је веома лако и брзо се снаћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)