ИЗЛОЖБА ОБЈЕКТИВНО ВРАЊЕ: Награда за најбоље фотографе

Ј. С.

06. 09. 2020. у 15:43

ИЗЛОЖБА фотографија „ОБЈЕКТИВно Врање“, биће симболично отворена 7. септембра у 13 сати на тргу испред споменика Чика Мити саопштили су организатори из Центра за медијску транспарентност и друштвену одговорност (ЦМТДО).

ИЗЛОЖБА ОБЈЕКТИВНО ВРАЊЕ: Награда за најбоље фотографе

Фото: Приватна архива

На отвореном простору биће додељена признања најбољим учесницима конкурса, али биће и изложени радови које је стручни жири селектовао за изложбу.

Изложба је резултат конкурса који је у предходном периоду спроведен и на коме је пристигло 113 фотографија. Стручни жири изабрао је две најбоље фотографије, док је публика у виртуелној заједници гласањем на друштвеним мрежама изабрала фотографију којој је припало треће место – каже Јелена Маринковић из Центра.

Након потварања изложбе у центру града фотографије ће бити изложене у Галерији Народног универзитета, а затим поклоњене фундусу Града.

Анита Јанковић из Врања победница је фото конкурса „ОБЈЕКТИВно Врање“. Њена фотографија под називом „АТД“, добила је најпозитивније оцене жирија који је радио у саставу Драган Дејановић, Александар Јоцић и Зоран Џонов.

Образлажући једногласну одлуку чланови жирија су се сложили да је победничка фотографија технички најбоља, најубедљивија и „има причу“.

Друго место припало је Слободану Стојковићу из Врања, за фотографију „Градско шеталиште испред вишег суда“.

Треће место припало је Гордани Димитријевић из Врања за фотографију „Бели мост ноћу“. Одлуку о трећем месту донела је публика на друштвеним мрежама која је до 25. августа у поноћ имала прилику да гласа за једну од 93 фотографија које су испуниле техничке услове за учешће на конкурсу.

Из Центра за Медијску транспарентност и друштвену одговорност, захваљу се свим учесницима конкурса који би могао да прерасте у традиционално окупљање љубитеља фотографије који су својеврсни хроничари нашег града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)