ПУНА ПОДРШКА ГРАДА: Врање домаћин скупа ,,Библионет 2020''

Ј. С.

04. 09. 2020. у 14:18

ВРАЊЕ ће ове године бити домаћин 14. годишњег стручно – научног скупа Заједнице матичних библиотека Србије "Библионет".

ПУНА ПОДРШКА ГРАДА: Врање домаћин скупа ,,Библионет 2020

Фото: Ј. С.

Тим поводом у градској управи је одржан састанак Организационог одбора. Пожелевши им добродошлицу у градску кућу, заменица градоначелника истакла је да је нашем граду велика част да буде домаћин оваквог скупа.

- Град ће пружити пуну подршку у организовању 14. "Библионета". Надам се да нас епидемиолошка ситуација неће спречити да одржимо овај важан стручно - научни скуп - нагласила је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Др Драгана Милуновић, заменик управника и руководилац Сектора за библиотечко-информациону делатност, истакла је да је Заједница матичних библиотека Србије заправо удружење директора свих матичних библиотека Србије, њих 30.

Суштина постојања Заједнице је развој библиотекарства у Србији, пре свега ширење и надограђивање струке кроз мрежу јавних библиотека. Сваке године скуп се одржава у другом месту, са другом темом.

Подела организације огледа се у томе да је Заједница задужена за програмски део скупа, а домаћин, библиотека и локална самоуправа имају прилику и да се сами представе пред библиотечком заједницом. Покровитељ скупа је републичко Министарство културе и информисања и ово је први пут да се Библионет одржава јужније од Ниша, нагласила је др Милуновић.

Како је најавио Зоран Најдић , директор врањске библиотеке, планирано је да Библионет 2020 буде одржан од 1. до 3. октобра у Врању, и да се очекује долазак око 80 учесника из целе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)