ВИРУС КОРОНА У КРУШЕВЦУ: Потврђен 21 случај ковид-19, увече Крушевац пун људи, мере слабо ко поштује,окупљања редовна

С. Бабовић

15. 08. 2020. у 19:58

ЕПИДЕМИЈА корона-вируса у Расинском округу је и даље присутна о чему говори и 21 новоинфицирани пацијент.

ВИРУС КОРОНА У КРУШЕВЦУ: Потврђен 21 случај ковид-19, увече Крушевац пун људи, мере слабо ко поштује,окупљања редовна

С. Бабовић

Тешко да ће у скорије време бити значајно умањен број јединствених позитивних налаза, будући да је Крушевац у вечерњим сатима пун људи, заштитне маске скоро нико и не носи ,а након затварања кафића, млади се у већим групама “селе” на клупе и у паркове.

Одржавање какве-такве социјалне дистанце приметно је само током дана, када Крушевљани и носе заштитне маске,будући да треба да улазе и у радње, апотеке, градске институције и друга места где је та мера обавезујућа.
Крушевац је још увек у ванредној ситуацији и од почетка епидемије има чак 845 потврђених случајева. Међу њима је и 12 новоинфицираних. У Варварину је забележено још 7 позитивних налаза, чиме се број потврђених у овој општини попео на 58. По један новооболели је из Трстеника, где је сада број укупно регистрованих случајева-78 и Ћићевца, општине у којој је до сада регистрован 51 случај КОВИД-19.

С. Бабовић


У Александровцу је и даље висок број регистрованих лица која су имала потврду о присуству корона-вируса-256, што, пропорционално,важи и за Брус, где је код 112 лица потврђен вирус.Према последњим подацима Завода за јавно здравље Крушевац, под здравственим надзором је 3.989 лица, а као излечени се води њих 1.084. На Инфективном одељењу крушевачке болнице лечи се 34 пацијента.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)