МУШКАРАЦ ОД 37. ГОДИНА ИЗ ИЂОША ПРЕМИНУО ОД КОРОНЕ: Боловао и од карцинома

Р. Ш.

11. 08. 2020. у 14:59

МУШКАРАЦ ОД 37. ГОДИНА ИЗ ИЂОША ПРЕМИНУО ОД КОРОНЕ: Боловао и од карцинома

Фото: Р. Шегрт

МУШКАРАЦ од 37 година из Иђоша код Кикинде преминуо је у Општој болници у том граду од последица корона вируса.

Он је најмлађа и званично осма жртва ковида 19 у овом граду мада вирис није био једино тешко обољење које је имао. Наиме, овај пацијент је боловао од карцинома тестиса у поодмаклој фази, тако да је вирус само отежао његово тешко здравствено стање.

- Овај пацијент је имао метастазе карционома на плућима тако да прогнозе лечења нису биле добре. Ковид је додатно погоршао његово опште стање и убрзао фаталан исход – изјавио је др Мирко Стојисављевић, директор Опште болнице у Кикинди.

Од марта је од последица корона вируса преминуло осморо пацијената, од којих су сви, сем младог Иђошанина, имали више од 60 година. Сви пацијенти имали су и друга тешка хронична обољења.

Иначе, епидемиолошка ситуација у Кикинди се побољшала у односу на претходну недељу.

На лечењу у болници сада сеје 15 пацијената, што је скоро дупло мање него пре десет дана.

На Интерном одељењу лечи се 12, а на Инфективном троје пацијената. По речима др Стојисављевића сви су у стабилном стању. Мање је и пацијената који се због симптома јављају у ковид амбуланту болнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ljiljana

11.08.2020. 17:11

kolko vas citam i pratim sve jer sam glupa da verujem i ko je dr kon da razmislja o deci i maskama svaki put kada nesto procitam sve umrelo devet ili osam imali narode neka druga cifra.....umro muskarac 37 godina od korone a ovamo boluje od raka....pa sta je tacno.....