И АЛЕКСИНАЦ ОДАХНУО: Били су жариште короне, сада је ситуација мало боља - ипак, још увек нема опуштања

Новости онлине

08. 08. 2020. у 21:53

ДИРЕКТОР Опште болнице у Алексинцу Горан Видић каже да је приметан благи пад броја новооболелих и оних који први пут одлазе у ковид амбуланту.

И АЛЕКСИНАЦ ОДАХНУО: Били су жариште короне, сада је ситуација мало боља - ипак, још увек нема опуштања

Фото: ЕПА

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да се ситуација у овој општини на југу смирује, али да је и даље неповољна, те да зато грађани не треба да се опуштају.

Током прошле недеље у Алексинцу је од 179 тестираних било 30 заражених короном, а од 110 тестираних почетком недеље 19 је било позитивно.

Према новим подацима директора Опште болнице у четвртак 6. августа од 30 узорака било је шест позитивних, док је јуче од 39 грађана званично пет новооболелих.

Број новооболелих бележи благи пад и даље. Број првих прегледа у ковид амбуланти јуче је 22 пацијента, наводи Видић.

Тиодоровић подсећа да је у овој малој општини на југу уведена ванредна сируација превентивно, јер се нагло повећао број позитивних на корону.

Каже да у Алексинцу није алармантна ситуација, да 90 новозаражених због којих су мере пооштрене нису оболели у једном дану, али да су мере допринеле да људи озбиљније схвате ситуацију.

Ситуација у Алексинцу је у смиривању, под контролом, али и даље неповољна, јер ипак за једно тако мало место има велики број оболелих, који лагано почиње да опада, барем према њиховим подацима и ономе што прати Институт за јавно здравље, али споро.

(Јужне вести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

epidemija

10.08.2020. 14:33

Uz postovanje zvanja,direktor bolnice ne zna da rec preventivno ne moze da izgovara zajedno sa pojmom vanredne situacije,koja je uvedena upravo zato sto PREVENTIVNE mere nisu postigle svrhu zbog toga sto nisu primenjivane i nisu sprovodjene.