НОВИХ 16 СЛУЧАЈЕВА КОРОНА-ВИРУСА: Још мање хоспитализованих у Крушевцу

С.БАБОВИЋ

08. 08. 2020. у 18:01

НОВИХ 16 случајева корона-вирус апотрвђено је у расинском округу, од чега је по пет у Крушевцу и Александровцу, четири у Трстенику, док су два новоинфицирана из Бруса.

НОВИХ 16 СЛУЧАЈЕВА КОРОНА-ВИРУСА: Још мање хоспитализованих у Крушевцу

Фото: С.БАБОВИЋ

Број пацијената који се лече на Инфективном одељењу Опште болнице у Крушевцу се смањује већ четврти дан и према подацима Завода за јавно здравље, сада их је 58. 

Од почетка епидемије, у Расинском округу присуство вируса утврђено је у 1.324 јединствена случајева, а највише у Крушевцу – 797.

У Александровцу до сада регистрован 251 случаје КОВИД-19, у Брусу-108. У Трстенику је од почетка епидемије вирус потрвђен код 74 лица, у у Варварину код 48 и у Ћићевцу код 46.

Под здравственим надзором је 3.773 лица из Расинског округа, док се излеченим сматра 914.

Фото: С.БАБОВИЋ


Иако се чини да епидемија КОВИД-19 донекле јењава у Расинском округу,како је најављено у петак, од понедељка креће изградња Регионалне КОВИД болнице у Крушевцу.

Како су “Новости” раније писале, ова установа биће изграђена у касарни “Расина” у Паруновцу и моћи ће да збрињава 500 пацијената.

Фото: С.БАБОВИЋ

Маске и рукавице и даље обавезне

Биће то, поред Београда, друга регионална болница овог типа у Србији, а њена изградња и оспосовљавање део су државне стратегије за борбу против епидемије чији се други талас очекује на јесен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)