ШКОЛУ ГРЕЈУ УЗ УШТЕДУ: Договорен наставак пројекта за повећање енергетске ефикасности образовних установа

М. ЛУКОВИЋ

субота, 08. 08. 2020. у 10:40

ШКОЛУ ГРЕЈУ УЗ УШТЕДУ: Договорен наставак пројекта за повећање енергетске ефикасности образовних установа

Фото В.Н.

МИНИСТАРСТВО рударства и енергетике ће са 20 милиона финансирати реновирање крагујевачке ОШ "Радоје Домановић".

С обзиром на то да је примарни циљ повећање енергетске ефикасности, у Градској управи очекују да ће уштеде само на трошковима за топлотну енергију достизати два милиона годишње, док би потрошња струје требало да буде мања за 40 одсто.

Градски енергетски менаџер Ана Радојевић каже да су предвиђени замена комплетне столарије, постављање изолације на делу зграде, уградња термостатских вентила и циркулационе пумпе са променљивим бројем обртаја на систему даљинског грејања, те инсталирање ЛЕД расвете.

Реч је, иначе, о једној од најстаријих школа у Крагујевцу.Стари део је изграђен 1928, и ту је некада била Женска гимназија, а доградња је уследила 1970. На згради у којој је свакодневно око хиљаду ђака и просветара, притом, столарија никада није мењана.

- У току су припрема тендерске документације, а за стари део је неопходна и сагласност Завода за заштиту споменика културе. Ту нећемо постављати изолацију, а нови прозори ће задржати аутентични изглед. Иначе, завршавамо папирологију и за реновирање ОШ "Прота Стеван Поповић" у селу Чумић, за коју је исти ресор још раније определио 11 милиона - закључује Ана Радојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)