ШУМАРИ СТРЕПЕ ЗА ЕГЗИСТЕНЦИЈУ: Група запослених у Куршумлијском ШГ Топлица незадовољна због смене директора

Драгана Зечевић

уторак, 04. 08. 2020. у 06:37

ШУМАРИ СТРЕПЕ ЗА ЕГЗИСТЕНЦИЈУ: Група запослених у Куршумлијском ШГ Топлица незадовољна због смене директора

Танјуг

ГРУПА запослених у шумском газдинству "Топлица" из Куршумлије, које је као део ЈП "Србијашуме" надлежно још и за Прокупље и Блаце - због разрешења дужности досадашњег директора Небојше Миховиловића - упутила је отворено писмо, заправо петицију генералном директору, Надзорном одбору, Синдикату и председнику Коморе инжењера шумарства Србије.

- До почетка претходног месеца, са њим на челу, наше газдинство је финансијски било на задовољавајућем нивоу, што нам је омогућило редовне зараде и пружало осећај сигурности - истиче се у поменутом отвореном писму, уз наводе да је смена руководства "изведена ширењем нетачних тврдњи о њиховом раду, у време пандемије".

Илуструјући добре резултате чак и прековременог рада, забринути људи истичу податак да је у првој половини године добит предузећа износила осам милиона динара.
- Током протеклих 15 година, колико су фирму водили директор Миховиловић и његов такође смењени заменик Драган Ашовић, имали смо редовне плате, обновљен је возни парк и газдинство је значајно унапређено - тврди један од шумара Милан Биочанин, уз објашњење да је разлог за смену био то што је један од колега генералном директору ЈП "Србијашуме" лажно приказао камионе и машине у власништву једног од куршумлијских приватника као да припадају Миховиловићу и Ашовићу.
Потписници петиције истичу и то да су се, због доскорашњих плата "у дан", многи охрабрили и узели кредите, а сада страхују за егзистенцију...
Новоименовани директор ШГ "Топлица" Добрица Милисављевић каже да свако има право на своје мишљење, али тврди да је зебња неоснована.
- Разговарао сам са потписницима петиције и сигуран сам да ће многи после тога одустати од бунта, јер смо добро започели рад - тврди Милисављевић, не желећи да коментарише оптужбе на рачун претходног руководства.
Истовремено, у ЈП "Србијашуме" истичу став да је "свака смена коју је наложио в.д. директора Игор Брауновић довела само до успешнијег пословања и знатно бољих резултата".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)