КОВИД БОЛНИЦА У ПОЖАРЕВЦУ: Очекују раст оболелих због купалишта

Д. Н.

03. 08. 2020. у 16:28

У ковид болници у Пожаревцу на лечењу се налази 157 пацијената са симптомима коронавируса, од којих је већина из Браничевског округа.

КОВИД БОЛНИЦА У ПОЖАРЕВЦУ: Очекују раст оболелих због купалишта

Ковид болница у Пожаревцу / Фото Д. Новковић

На респираторима је осам пацијената, а сва кисеоничка места су заузета. Током викенда пријема је било мање, али већ од понедељка ујутру приметно је повећање броја пацијената који су из домова здравља упућени на болничко лечење у нашу ковид болницу.

- Очекујемо још већи прилив пацијената, с обзиром на то да је дошло до великог опуштања грађана. Упркос нашим апелима и молбама, сва околна излетишта и купалишта била су крцата у данима викенда. Према информацијама које до нас долазе, већина није поштовала мере заштите од коронавируса, што је недопустиво и неодговорно у тренуцима када се наши здравствени радници свакодневно боре за животе оболелих – рекао је Данко Николић, директор Опште болнице.

Он је апеловао на грађане да се придржавају мера заштите, да избегавају гужве и затворене просторе, да држе прописану физичку дистанцу, носе маске и појачано одржавају хигијену.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)