ВЛАСИНА ОБАРА СВЕ РЕКОРДЕ ПОСЕТЕ: Гужва какву редовни посетиоци не памте у последњих 30 година (ФОТО)

Д. Ристић

03. 08. 2020. у 15:36

ВЛАСИНА ОБАРА СВЕ РЕКОРДЕ ПОСЕТЕ: Гужва какву редовни посетиоци не памте у последњих 30 година (ФОТО)

Фото. Д. Ристић

ВЛАСИНСКО језеро, једна од најатрактивнијих туристичких дестинација југа Србије, ових дана бележи рекордну посећеност.

Последњих недеља, Власину окупирају гости из читаве Србије. Туристи жељни чисте природе и подношљиве температуре напуштају вреле градове и долазе на овај бисер југа Србије. Међу посетиоцима предњаче Врањанци, Сурдуличани, Лесковчани и Власотинчани, али их има и из Ниша, Крушевца, Алексинца и других градова.

Фото. Д. Ристић

Током протеклог викенда, забележена је гужва какву редовни посетиоци Власине не памте у последњих 30 година. Са свих страна је мамио мирис роштиља, а звуци јужњачке трубе могли су да се чују на готово сваком кораку. Прорадио је и рингишпил, одасвуда су пристигли и продавци меда, сувенира, кокица шећерне вуне...

Како сазнајемо, сви капацитети на Власини су попуњени, па се показује да овај део Србије има много више потенцијала него што се користи последњих година. Многи посетиоци су дошли на камповање, а на сто у кафеима и ресторанима се чекало и по сат времена.

Фото. Д. Ристић

Врело лето обично измами много излетника на Власину, али је очигледно и пандемија вируса короне донела нешто позитивно, а то је прилив туриста који, у немогућности да летовање проведу ван земље, овог лета одлучују да одмор проведу на помало заборављеним дестинацијама у Србији.

Једино што може да забрињава је што се, по нашем обичају, одмор схвата као време за разбибригу, па нпосетоци не воде рачуна о мерама превенције. Иако стручњаци упозоравају да ово није тренутак за опуштање, велики део туриста на Власини не користи заштитне маске, а и физичка дистанца баш не одговара препоруци струке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)