У ПАСЈАНУ БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: Свакодневно лече између пет и десет пацијената

Д. З.

28. 07. 2020. у 15:12

У КОВИД болници Здравственог центра из Гњилана са седиштем у Пасјану, свакодневно се лечи између пет и десет пацијената са средње тешком клиничком сликом од последица корона вируса.

У ПАСЈАНУ БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: Свакодневно лече између пет и десет пацијената

Фото: Д. З.

Према речима др Зорана Перића, директора овог здравственог центра који опслужује око 30.000 житеља косовског поморавља,  од почетка тзв другог таласа корона вируса у овој здравственој установи прегледано је 500 пацијената а тестирано  њих стотину од којих је 40 позитивно на ковид 19.

- Осим две ковид амбуланте , наш здравствени центар је оформио и ковид болницу у којој лечимо оне  средње тешке случајеве док теже оболеле шаљемо односно транспортујемо за Врање, Ниш или Београд-каже за наш лист др Перић и наглашава да у ковид одељењу ове болнице пацијенте лече инфектолози и остали адекватни стручњаци. Због тога с поносом истичу да је од оболелих до сада прмеинула само једна особа са овог подручја која је отишла на директно лечење у нишки КБЦ, док су се остали лечили у установи или самоизолацији уз адекватну терапију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)