ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још 17 позитивних тестова на корону

И. М.

22. 07. 2020. у 13:37

НА ПОДРУЧЈУ Јабланичког округа потврђено је још 17 случајева инфекције вирусом корона од 127 узорака чији су резултати стигли из лабораторије „Ватрено око“ и београдског Завода за биоциде и медицинску екологију.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још 17 позитивних тестова на корону

Фото: И. Митић

У Лесковцу је 13 новооболелих особа од 102 анализирана узорка. Две позитивне особе су из Власотинца, а по једна са подручја општина Бојник и Црна Трава. Ово је и први регистрован случај заразе вирусом корона у слабо насељеној општини на југу Србије.

Према подацима лесковачког Завода за јавно здравље(ЗЗЈЗ) међу инфицираним особама је петоро запослених и исто толико особа без посла, по три пензионера и пољопривредника и један ученик. Очекују се резултати анализа за још 285 тестираних особа чији су узорци узети претходних дана у ЗЗЈЗ и у Општој болници у Лесковцу. 

Од почетка епидемије на подручју Јабланичког округа потврђено је 1212 случајева инфекције вирусом корона. У Лесковцу је укупно заражено 949 људи, у Власотинцу 139, а у Лебану 68. Медвеђа има 31, Бојник 29, а Црна Трава један регистрован случај заразе.

У Ковид болници у Лесковцу хоспитализовано је 155 пацијената од којих је 67 на терапији кисеоником. У уторак је преминула једна пацијенткиња, стара 77 година. Она је у Ковид болницу, како је саопштено, примљена у веома тешком стању и са већим бројем пратећих болести.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)