ВРАЊСКИ УЧИТЕЉ ДОБИО ПРИЗНАЊЕ: Допринос Миомира Дејановића за алтруизам, херојско дело и ентузијазам

Д. Ристић

16. 07. 2020. у 13:52

ВРАЊСКИ учитељ Миомир Дејановић МиДеј добитник је признања „Балканске наставничке мреже“ за алтруизам, херојско дело и ентузијазам.

ВРАЊСКИ УЧИТЕЉ ДОБИО ПРИЗНАЊЕ: Допринос Миомира Дејановића за алтруизам, херојско дело и ентузијазам

Фото: М. Дејановић

- Балканска наставничка мрежа” (ЕдуБалкан) поделила око 1.000 захвалница својим администраторима и сарадницима из региона, 100 признања за алтруизам и 50 признања за херојско дело. Ова мрежа просветних радника формирана је у условима ванредног стања услед пандемије вируса корона, када је настава у школама извођена путем ТВ програма и интернета. Настала је из потребе од наставника ентузијаста прикупља дигиталне наставне материјале погодне за коришћење током наставе на даљину - објашњава учитељ Дејановић. 

Фото: М. Дејановић

- Мој допринос мрежи су били моји стрипови које годинама радим и користим у настави, као и едукативни филмови. Желео сам да своје радове поделим са колегама у знак солидарности, што није прошло незапажено, па ми зато и ова награда значи – каже учитељ.

Суштина је да просветни радници треба увек да буду спремни за рад са децом. Мораш да будеш учитељ у свакој ситуацији и под било каквим околностима, поручује Миомир Дејановић.

Фото: М. Дејановић

Идејни творац „Балканске наставничке мреже“ је учитељица Жељана Радојичић Лукић из Мионице, финалисткиња такмичења за најбољег наставника света Глобал Тичер Прајз.

За три месеца, Мрежа је окупила скоро 28 хиљада чланова и формирала квалитетну базу са преко 3.000 образовних дигиталних садржаја, које сви заинтересовани наставници могу бесплатно да преузимају и користе у раду са својим ученицима.

Ово су најновија у низу признања које последњих година редовно пристижу као потврда квалитетног и преданог рада Миомира Дејановића. Добитник је признања „Најбољи едукатор Србије“, чији је новчани део искористио да објави збирку стрипова под насловом „Да ти нацртам“.

Фото: М. Дејановић

Његова биографија се нашла и у Лексикону стваралаца у образовању који обележавају српску просвету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (0)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)