ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА СТАБИЛНА: За недељу дана 17 Суботичана оболело од короне

Ј. П.

понедељак, 13. 07. 2020. у 17:06

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА СТАБИЛНА: За недељу дана 17 Суботичана оболело од короне

Фото: Новости архива

ПРЕМА извештају Завода за јавно здравље Суботица, од почетка епидемије, са јучерашњим даном, забележено укупно 115 особа заражених вирусом корона са територије града, што је за 17 више него пре недељу дана.

Према извештају суботичке Опште болнице објављеном у понедељак, за 24 сата у респираторној амбуланти Опште болнице прегледано је укупно 20 пацијената са симптомима који одговарају клиничкој слици KОВИД 19.

Од прегледаних, осам пацијента је задржано на болничком лечењу. Тренутно се на болничком лечењу на Одељењу за инфективне болести налази укупно 31 пацијент, и код њих 19 је потврђен позитиван ПСР тест, а у понедељакје послат 21 узорак на ПСР тестирање.

Сви хоспитализовани пацијенти у Општој болници су, за сада, стабилног клиничког стања.

Иако је епидемиолошка ситуација под контролом, Градски штаб за ванредне ситуације  забранио је окупљање у затвореном простору више од пет лица уколико није могуће обезбедити физичку дистанцу од минимум 1,5 метара уз одговарајуће мере личне заштите.

Такође, наређено је привредним субјетима који обављају угоститељску делатност да тежиште делатности преусмере на отворени простор, односно башту уз примену одговарајућих мера заштите.

- Наредба се односи и на  отворени и затворени градски базен, где је организован рад у сменама не дужим од три сата уз ограничење броја посетилаца и примену одговарајућих мера заштите у циљу безбедности корисника базена – кажу у Градском штабу за ванредне ситуације.

- Коришћење заштитних маски, као и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 м обавезно је у парковима, дечјим игралиштима, скејт парковима, теретанама на отвореном, као и тартан стазама. Улаз у возила  јавног превоза особама које не користе заштитне маске неће бити дозвољен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)