ОТАЦ И СИН НА РЕСПИТАРОРУ, БОРЕ СЕ ЗА ЖИВОТ: Епидемиолошка ситуација у Сремском округу

С. Костић

понедељак, 13. 07. 2020. у 17:09

ОТАЦ И СИН НА РЕСПИТАРОРУ, БОРЕ СЕ ЗА ЖИВОТ: Епидемиолошка ситуација у Сремском округу

AP photo

ГРАД Сремска Митровица од понедељка увео је ванредну ситуацију и то како каже за ''Новости'' Бранислав Недимовић члан Републичког кризног штаба из превентивних разлога, односно због близине Шапца који је означен као жариште.

Новом одлуком на подручју Града Сремска Митровица ограничен је број људи у затвореном простору на пет као и на отвореном односно на четири квадратна местра по једна особа. Забрањено је организовање свадби, рођендана... Ограничава се рад угоститељских  објеката до 23 сата у наредних десетак дана. 

У Општој болници у Сремској Митровици у којој се лече из свих седам општина из овог округа на Инфективном одељењу налази се близу 100 особа инфицираних вирусом корона.

- Ми тренутно имамо осам особа које су на респиратору са тежом клиничком сликом. Од тога троје је из Сремске Митровице, по двоје из Старе Пазове и Пећинаца и једно из Инђије. Ово нас веома забрињава, особе на респиратору, што указује да је инфекција јака. Од троје из Сремске Митровице двоје су отац и син, који су се инфицирали на недавно одржаној једној манифестацији – каже Недимовић који апелује на грађане да се одговорно понашају и поштују превентивне мере.

Фото: Н. Фифић


Недимовић каже да у Општој болници има 20 респиратора на располагању те да још није забележен ни један смртни случај на подручју овог округа, откако je почео да се повећава број инфицираних.

- Тренутно у целом сремском округу има 170 особа код којих је потврђен вирус ковид. Што се тиче Сремске Митровице у суботу је било шест а у недељу три позитивна пацијента, тако да ситуација није алармантна, сада имамо укупно 74 позитивних на корона вирус.- каже Недимовић.

Болница није у потпуности преведена у ковид статус, тако да је један део остао за лечење пацијената који нису болесни од короне вируса, а пребачени су и болесници из Шабачке болнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)