НИЧУ "БЕБИ ЗОО" , ИГРАЛИШТЕ И УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ: Зоолошки врт Палић реализује ИПА пројекат

Ј. Л.

12. 06. 2024. у 19:21

Захваљујући ИПА пројекту Србија-Хрватска у Зоолошком врту на Палићу биће изграђено ново дечје игралиште, видиковац поред волијера за ламе адаптираће се у учионицу на отвореном а код простора за патуљасте козе настаће "беби зоо" интерактивни објекат.

НИЧУ БЕБИ ЗОО , ИГРАЛИШТЕ И УЧИОНИЦА НА ОТВОРЕНОМ: Зоолошки врт Палић реализује ИПА пројекат

фото:Ј.Л.

 За реализацију овог пројекта зоолошки вртови на Палићу и у Осијеку добиће приближно по пола милиона евра. 

-Игралиште које смо планирали биће постављено на истом месту где је и сада, али ће справе бити веће и налик на животиње - велики тобоган у облику лисице, њихалице у форми лабуда, пењалице, дворац, пешчаници -  најављује Соња Мандић, директорка Зоо врта Палић.

Од простора за патуљасте козе биће направљен интерактивни објекат у оквиру кога ће посетиоци имати прилику да остваре непосредан контакт са животињама.

-То је објекат под називом "бабy зоо" у чију волијеру ће посетиоци моћи да уђу и бораве у њој. У присуству тимаритеља, моћи ће да помазе и нахране животиње. Првенствено планирамо да тамо буду неке од аутохтоних врста које су типичне за ово поднебље, а то су козе, овце и друге домаће животиње, затим зечеви, морско прасе. У једном делу, у сензорним кутијама, повремено ће се наћи и егзотичне врсте, које ће излагати тимаритељи као што су различите врсте змија, паукова, гуштера - додаје директорка.

Осим ова два објекта, адаптираће се стари видиковац који се налази поред волијера за ламе и он ће бити учионица на отвореном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Јединствени Египатски Малдиви - Никада повољније!