ДРЖАВА БРИНЕ И О БРАНИЧЕВУ: Народни музеј и Историјски архив у Пожаревцу добили помоћ Министарства културе

Д. НОВКОВИЋ

27. 05. 2024. у 18:29

МИНИСТАР културе Никола Селаковић, током посете Пожаревцу, потписао је уговоре о финансирању пројеката овдашњег Народног музеја и Историјског архива, који ће укупно добити 1,2 милиона динара.

ДРЖАВА БРИНЕ И О БРАНИЧЕВУ: Народни музеј и Историјски архив у Пожаревцу добили помоћ Министарства културе

Д.Н.

Поред обнове и доградње родне куће и галерије сликарке Милене Павловић Барили, који ће се релизовати у оквиру националног плана "Скок у будућност - Србија 2027", Народни музеј - надлежан и за Музеј културне историје, Галерију савремене уметности, Легат Миодрага Марковића, комплекс на Тулби и кућу Добрњчевих - обавиће аерхеолошко мапирање Малог Црнића.

Историјски архив ће помоћ Министарства инвестирати у унапређење просторних и техничких капацитета, ради чувања и заштите архивске грађе читавог Браничевског округа.

- Овај пројекат реализујемо од 2020. и сваке године добијали смо новчану помоћ ресорног Министарства културе - истакла је Јасмина Николић, директорка Историјског архива који "покрива" и свих седам општина Браничевског округа.

Градоначелник Саша Павловић подсетио је на традицију одличне сарадње са државом, најављујући разговоре и око будућих активности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо фудбалер којег Пикси и Рамбо Петковић добро памте