ВИДОВДАНСКО НАСЕЉЕ ДОБИЛО ДОМ ЗДРАВЉА: У новом објекту биће запослено 46 здравствених радника

З. ГРУМИЋ

10. 06. 2023. у 12:11

НОВОИЗГРАЂЕНИ објекат Дома здравља Нови Сад на Видовданском насељу биће у наредним данима опремљен најсавременијом медицинском опремом како би, за око шест недеља, био спреман да прими прве пацијенте, изјавио је данас градоначелник Милан Ђурић после обиласка завршних радова на реализацији те важне инвестиције у новосадско здравство.

ВИДОВДАНСКО НАСЕЉЕ ДОБИЛО  ДОМ ЗДРАВЉА: У новом објекту биће запослено 46 здравствених радника

З. грумић

За изградњу зграде, која има приземље и спрат укупне површине 1.045 квадратних метара, из градског буџета издвојено је 207 милиона динара а додатних 81 милион обезбеђен је за набавку најсавременије медицинске и друге опреме.

- Овај део града, односно Видовданско насеље, Слана бара и Клиса, где живи укупно око 25.000 становника, добиће леп и савремено опремљен Дом здравља, у којем ће бити запослено 46 здравствених радника, међу којима 19 лекара – истакао је градоначелник и најавио наставак инвестирања у новосадско здравство, област у коју је Град од 2012. године уложио чак 11,3 милијарде динара.

Директор Дома здравља Нови Сад проф. др Веселин Бојат изразио је задовољство подршком Града здравству и нагласио да је Нови Сад сигурно прва локална самоуправа по броју направљених и реконструисаних здравствених објеката у последњих десетак година.

Он је подсетио да су значајна средства уложена у обнове објеката ДЗНС на Лиману и Алмашкој улици као и да је осим овог на Видовданском насељу изграђен и нови објекат на Адицама.

- У току је израда плана и проналажење парцеле за изградњу објекта Дома здравља у Ветернику – напоменуо је Бојат и додао да ће нови Дом здравља на Видовданском насељу пружати годишње око 250.000 медицинских услуга уз, како је рекао, коришћење најсавременије опреме какву немају ни многе опште болнице у нашој земљи.


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

Новак Ђоковић доказао је свима више пута да је најбољи тенисер свих времена. Док појединци покушавају све то да умање и да убаце и Роџера Федерера у ту трку, српски ас наставља да доминира. Сада је један податак показао колико је он испред свих, а то се никако неће допасти Рафаелу Надалу и Карлосу Алкаразу.

04. 10. 2023. у 08:51

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

УБЕЂИВАЛИ ГА ДА ЋЕ ПОКОЈНИЦА ДОЋИ ТОКОМ НОЋИ: Отац Предраг се нашалио са сељанима - и зарадио 100 евра