ЗАПЛАКАЛА ШАР ПЛАНИНА: Завршен фестивал Врањска градска песма

Д. РИСТИЋ

04. 06. 2023. у 12:04

Фестивал ,,Врањска градска песма“ завршен је синоћ промоцијом албума ,,Заплакала Шар планина“ Иване Тасић у издању ПГП РТС-а.

ЗАПЛАКАЛА ШАР ПЛАНИНА: Завршен фестивал Врањска градска песма

D. Ristić

На албуму се налази 17 нумера, од тога 15 су изворне народне песме, а две ауторске композиције у духу традиционалне песме. Све нумере урађене су у пратњи великог Народног оркестра Радио Телевизије Србије под уметничким руководством маестра Владе Пановића. 

Надам се да ће овај албум дати бар мали допринос у очувању нашег пребогатог музичког наслеђа и надам се да ће се свима вама песме свидети и да ћете вечерас уживати, истакла је Ивана Тасић. 

О албуму је говорио Влада Пановић,  великан хармонике, аранжер, композитор и уметнички руководилац Народног оркестра РТС-а. 

Након тога, избор најлепших врањских песама су извели млади певачи: Филип Јовановић, Тијана Вучковић, Огњен Чворовић, Велина Стаменковић, Мила Митић и Јана Димић уз пратњу оркестра Владе Пановића.

Покровитељ фестивала jе Град Врање, а организатор Културно-образовни центар Врање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ЈА САМ МОМЧЕ СА КОСОВА Милан Васић стигао на КиМ - поделио слике: Ово је моја душа (ФОТО)