ОБИЛНА КИША ПОТОПИЛА БАШАИД: Невреме у околини Кикинде, падао и лед ( Фото)

Р. Ш.

02. 06. 2023. у 23:34

Село Башиад код Кикинде касно поподне и вечерас захватило је јако невреме, са обилном кишом, а падао је и лед. Велика количина воде пала је између 17 и 18, 30 сати, а било је и града величине лешника који је забелео многа дворишта.

ОБИЛНА КИША ПОТОПИЛА БАШАИД: Невреме у  околини Кикинде, падао и лед ( Фото)

Фото: Г. Биримац

- Око пола сата је било ужасно, захватила нас је олуја, јака и обилна киша, падао је и лед, а било је и ветра. Кад се то смирило, киша је падала још око сат времена, али на срећу више није било града. Не би никако ваљало да је дуже потрајало – препричава једна мештанин.

Пополављена су многа дворишта, а на травњацима се задржала и велика количина леда. Призор је био неверпватан, јер су зелени травњаци и жардињере са цвећеме ођендом били прекривени градом. Улични канали нису могли да прихвате велику количину воде, па су поплављени тротоари, а вода је продрла и у многе подруме кућа и других објеката. У помоћ мештанима стигла је механизација ЈП „Кикинда“ како би ископала нове канале да би вода могла да отиче.

- Механизациј је у селу, копала канале и после 23 сата. Пала је велика количина воде, па су морали да пресеку коловоз у једној улици, јер вода није имала где да отиче. Каначи нису могли све да прихвате – наводи Башаидац.

Према незваничним информацијама, пополављени су и делови атара. Кише је било и на подручју Банатске Тополе. Мештани ће због воде имати штету у баштама, воћњацима, али и на њивама. Процена је да би настала огромна штета да је киша падала дуже истом јачином.

И док је у околини невреме потапало села, у Кикинди, која је двадесетак километара даље, кише скоро да није ни било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ПАДА ОДЛУКА! Може ли Новак Ђоковић да престигне Роџера Федерера и Рафаела Надала?