ВРШАЦ ДОДЕЛИО ЈАВНА ПРИЗНАЊА: Др Ђорђу Радаку награда за животно дело (ФОТО)

Ј. Ј. БАЉАК

31. 05. 2023. у 21:06

На дан Светог Теодора Вршачког, Вршац је обележио своју славу и Дан града. Тим поводом традиционално су, на свечаности у Центру „Миленијум“, уручена и јавна признања заслужним грађанима.

ВРШАЦ ДОДЕЛИО ЈАВНА ПРИЗНАЊА: Др Ђорђу Радаку награда за животно дело (ФОТО)

Фото: Град Вршац

Најзначајније признање – награда за животно дело додељена је академику проф. др Ђорђу Радаку, за изузетне резултате остварене у области медицине. Овај рођени Вршчанин се у професионалној каријери највише бавио реконструктивном васкуларном хирургијом, а посебно каротидних артерија. Аутор је бројних књига и научних радова, добитник бројних струковних признања, а стални члан САНУ је од 2015. године.

Фото: Град Вршац

Јулиус Александар Сигмунд Паст (десно)

Повеља Града Вршца за изузетан допринос афирмацији културне и историјске вредности додељена је потомку чувеног Вршчанина Феликса Милекера – Јулиусу Александру Сигмунду Пасту, који је вршачким установама даривао значајне колекције, архивалије и личне библиотеке.

Фото: Град Вршац

Денуц Чолока (десно)

Повељу града добио је и угледни вршачки привредник и хуманиста Денуц Чолока. Предузеће „Житобанат“, на чијем је челу, спонзор је и дародавац свих манифестација у граду, а, такође, велики је донатор и Дома за децу и омладину „Вера Радивојевић“ из Беле Цркве. Без жеље за експонирањем Чолока је помогао и великом броју деце и одраслих да оду на лечење на европске клинике, а посебно је заслужан за неговање културног стваралаштва КУД „Лаза Нанчић“.

Фото: Град Вршац

Наташа Милић (десно) и градоначелница Вршца Драгана Митровић

Ово вредно признање добила је и Наташа Милић (29), припадница Ватрогасно-спасилачке јединице у Вршцу, која је показала велико пожртвовање и храброст приликом гашења великог пожара на Вршачким планинама прошлог лета. Била је то њена прва професионална интервенција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕД САХРАНУ ПРИМЕТИЛИ ДА ПОКОЈНИЦА (90) ДИШЕ: Полиција истражује бизаран случај у Сарагоси