ВЕЧЕРАС У КИКИНДИ „ТАМБУРАШКЕ СВЕЧАНОСТИ“: Други такмичарски фестивал за оркестре

Р. Ш.

28. 05. 2023. у 12:41

Друго такмичење тамбурашких оркестара под називом „Кикиндске тамбурашке свечаности“ биће одржан у вечарас у Кикинди.

ВЕЧЕРАС У КИКИНДИ „ТАМБУРАШКЕ СВЕЧАНОСТИ“: Други такмичарски фестивал за оркестре

Фото: Р. Шегрт

Фестивал је установљен прошле године, а за овогодишње такмичење жири је одабрао четири оркестра: из Новог Сада, Новог Кнежевца и Новог Милошева. У ревијалном делу наступиће Тамбурашки оркестар „Бранко Радичевић“ из Руме, а овај празник музике улепшаће и еминентни солисти Агота Виткаи Кучера, Данијела Јовановић и Милан Прунић Дума. Вече тамбурашке музике биће одржано у сали Народног позоришта, у недељу, у 19 сати. Улазнице се неће наплаћивати.

Фестивал „Кикиндске тамбурашке свечаности“ установљен је прошле године, у част традиционалне војвођанске музике и у славу тамбуре, као и сећање на рано преминулог тамбураша Живицу Грастића, који је изненаада умро током пандемије корона вируса. Победник првог такмичења био је оркестар “Лале са Мориша”, који чине Срби из места Чанад у Румунији. Друго место освојили су тамбираши из Новог Бечеја, а лауреат фестивала, односно најбољи инструменталиста био је Дарко Влашчић, члан “Лала са Мориша”. Организатро фестивала је Културни центар Кикинда, уз подршку локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИКОЛА ЈОКИЋ ПРОГОВОРИО О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ! Најпре о Мундобаскету, а онда и главна тема: Олимпијске игре Париз 2024!