ЧИСТА ВОДА ЗА 3.000 ДОМАЋИНСТАВА: Завршава се бушење бунара у једном од највежћих суботичких села Чантавиру

Ј. Л.

01. 04. 2023. у 17:17

У Чантавиру, једном од највећих суботичких села, при крају је бушење два бунара, из којих ће се, када буду пуштени у дистрибутивни систем, водом снабдевати скоро три хиљаде домаћинстава. Радове је финансирала локална самоуправа са 20 милиона динара.

ЧИСТА ВОДА ЗА 3.000 ДОМАЋИНСТАВА:  Завршава се бушење бунара у једном од највежћих суботичких села Чантавиру

фото: Ј.Л.

Водозахват у Чантавиру има пет активних бунара изграђених почетком деведесетих година прошлог века, а како је њихов животни век око 30 година било је крајње време да се избуше нови.

- Овде имамо доста квалитетну пијаћу воду, а нови бунар је избушен на 124 метра дубине. Воду прибављамо из два водена слоја и она се, након дезинфекције, дистрибуира потошачима - објашњава Ђерђ Шугар, директор ЈКП "Водовод и канализација". - Потом следи тежи део посла, односно испирање, контрола и дезинфекција воде. Тек када сви параметри буду у границама нормале бунар ће бити пуштен у заједнички дистрибутивни систем. Очекујем да то буде током маја или јуна.

Чантавир има 47 километара водоводне мреже и покривеност насеља између 70 и 80 одсто, а према речима надлежних остаје да се уради још десет километара мреже.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО ЈЕ МУЖ КОЈИ ЈЕ УБИО ЖЕНУ И ДЕТЕ, ПА СЕБЕ: Трагедија која је оставила Панчево без речи (ФОТО)