КАКО ДА МЛАДИ ОСТАНУ У ВРАЊУ: Градоначелник Слободан Миленковић - Желимо да створимо боље услове за будућност

Д. РИСТИЋ

05. 12. 2022. у 21:07

У ОКВИРУ пројекта „Врање чује младе“ који реализује Удружење „Активисти из комшилука“, одржан је дијалог младих Врањанаца са градоначелником Слободаном Миленковићем.

КАКО ДА МЛАДИ ОСТАНУ У ВРАЊУ: Градоначелник Слободан Миленковић - Желимо да створимо боље услове за будућност

D. Ristić

Циљ дијалога је да млади у директном разговору са градоначелником и доносиоцима одлука изразе своја размишљања, изложе проблеме и могућа решења, како би заједнички допринели да се положај младих у Врању побољша, рекао је Урош Илић, председник Удружења ,,Активисти из комшилука''.

Девојке и младићи из Врања и околине најзаинтересованији су били за простор у којима би могли да се изводе разноврсни програми, градска инфраструктура за младе, затим здравље и безбедност, те образовање и запошљавање.

Градоначелник Слободан Миленковић је истакао да је град Врање усвојио Стратегију унапређења положаја младих, али хроничан проблем представља одлазак младих из града.

- Желим да чујем шта је то што ми, као локална самоуправа, можемо још да учинимо да мотивишемо младе да, када заврше студије, планирају формирање породице и будући живот у Врању. Статистички подаци новог пописа су заиста забрињавајући и ми, као озбиљно руководство, морамо стратешки да планирамо многе ствари како бисмо створили боље услове за живот младих људи – казао је Миленковић.

Д. Ристић

Локална самоуправа жели да саслуша младе

Он је додао да постоје предрасуде да је свугде боље него у родном граду, али је то, како је оценио, проблем са којима се суочавају све мање средине у земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

ШОУ У СЕОСКОМ ФУДБАЛУ: Исписница из клуба којој се смеје Србија - видите шта пише