„ЉУБАВНО ПИСМО“ У КИКИНДИ: За 72 године постојања 341. премијера Народног позоришта (ФОТО)

Р. Шегрт

05. 12. 2022. у 20:30

АНСАМБЛ Народног позоришта у Кикинди ће у петак ( 20 сати) одиграти прву премијеру у овој сезони.

„ЉУБАВНО ПИСМО“ У КИКИНДИ: За 72 године постојања 341. премијера Народног позоришта (ФОТО)

Фото: Р. Шегрт

Биће то комад „Љубавно писмо“, по тексту Зорана Бачића и Златана Фазлагића, у адаптацији Миодрага Динуловића и у режији Драгана Остојића.

Биће то 341. премијера кикиндског позоришта, којом ће уједно бити обележено 72 године постојања овог тетара. За ову представу веже се још један јубилеј, наиме глумцу Драгану Остојићу ово ће бити двадесета режија у кикиндском позоришту за протеклих 35 година.

„Љубавно писмо“ на сцени ће, глумачким средствима, „исписивати“: Бранислав Кнежевић, Гордана Раушки, Бранислав Чубрило, Михаило Лаптошевић, Владимир Максимовић и две младе глумице: Анђела Киковић и Јована Берић, која је пре два месеца завршила академију у Београду, у класи професора Срђана Карановића. Биће јој ово друга професионална улога. Осим њих, на сцену се враћа и публици позната Ружица Недин, аматерка која је прву представу одиграла још пре двадесетак година, а последњих неколико није добијала нове улоге.

На адресу кикиндског позоришта лепа писма пре премијере стигла су из Канаде и Холандије, где живе аутори текста. Обојица су се одрекла хонорара. Свој ангажман не наплаћује ни Миодраг Динуловић из Краљева, као ни редитељ Драган Остојић, који је у овој кући запослен као глумац. Без надокнаде игра и Ружица Недин.

Представа „Љубавно писмо“ захтеваће стрпљиву публику, јер траје два сата. Због тога је пуза наминовна. Редитеј Остојић најављује да ће гледаоци тада слушати музику осамдесетих и гледати кратке видео записе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (1)

МОРАТЕ ЗНАТИ: Шта треба да радите у случају јаког земљотреса