ПРИЈЕМ ЗА ИНВАЛИДЕ: У Градској кући у Зрењанину

Б. ГРУЈИЋ

04. 12. 2022. у 18:43

ПОВОДОМ Светског дана особа са инвалидитетом, градоначелник Зрењанина, Симо Салапура у Градској кући угостио је представнике Удружења параплегичара Баната, Међуопштинске организације слепих и слабовидих, Удружења глувих и наглувих, церебралне и дечје парализе, мултипле склерозе Средњи Банат, Хуманитарни центар Дуга, Удружење ратних војних инвалида, Савеза инвалида рада из Зрењанина, Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Сунцокрет из Зрењанина, Удружења дистрофичара и Удружења ратних војних инвалида.

ПРИЈЕМ ЗА ИНВАЛИДЕ: У Градској кући у Зрењанину

град Зрењанин

- Оно што сада радимо по први пут и што је смерница за наредни период је разговор о буџету и конкурсима за следећу годину на које ове организације и удружења могу да аплицирају. Разговарали смо и о активирању градског Савета за особе са инвалидитетом у коме свака организација има свог представника – нагласио  је градоначелник Зрењанина, уз напомену да је међународни дан особа са инвалидитетом, ове године посвећен теми Трансформативних решења за инклузивни развој, са освртом на улогу иновација у стварању приступачнијег и праведнијег света.

- Савез слепих и слабовидих веома је поносан на сарадњу са градом, захвални смо и на разумевању и  што смо добили персоналног асистента за пратњу једне наше девојчице која иде у вртић - захваљујући се у име свих, истакла је Марија Ћук, из Савеза слепих и слабовидих из Зрењанина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

МОРАТЕ ЗНАТИ: Шта треба да радите у случају јаког земљотреса