НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА: Додела признања поводом 68 година Филозофског факултета у Новом Саду

Ј. С.

01. 12. 2022. у 21:31

ФИЛОЗОФСКИ факултет Универзитета у Новом Саду свечано је данас обележиo 68 година постојања и рада.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ  СТУДЕНТИМА: Додела признања поводом 68 година Филозофског факултета у Новом Саду

Филозофски факултет

У поздравним обраћањима, председница Савета Факултета, проф. др Јасмине Грковић Мејџор, проректорка за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду, проф. др Сабине Халупке Решетар и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, посебну пажњу посветили су не само важности хуманистичких и друштвених наука данас, већ и томе колико је важно бити човек и човекољубив.

Декан проф. др Иванa Живанчевић Секеруш  представила је новине и најважнија достигнућа Факултета у постпандемијском периоду a затим уручила  захвалницу Његовој Екселенцији Раулу Бартоломеу Молини (H. E. Raúl Bartolomé Molina), амбасадору Шпаније у Србији коме се Факулет јавно захвалио на дугогодишњој и континуираној подршци раду Лектората за шпански језик, а потом и оснивању Центра за ибероамеричке студије, као и свесрдној подршци при оснивању Одсека за италијанске и ибероамеричке студије и његових активности.

Више од деценије Факултет негује традицију да награди своје најбоље младе истраживаче или студенте докторских студија. Награде су уручили прошлогодишњи добитници Велимир Младеновић и Александар Остојић. Ове године, најбољи млади истраживач из области хуманистичких наука је мср Сања Перић, а најбољи млади истраживачи из области друштвених наука су др Јована Шкорић и др Александар Томашевић.

Награде најбољим студентима основних студија који су завршили студије у року са највишим просеком и потом уписали мастер студије уручили су продекани Филозофског факултета, проф. др Оливера Кнежевић Флорић, проф. др Јасмина Коџопељић и проф. др Зоран Пауновић.

Најбољи студенти Филозофског факултета за школску 2021/2022. годину су: Марија Марковић, Наташа Прогомеља, Светлана Кнежевић, Вираг Кинга Мориц, Милица Шијаковић, Хелена Ћетојевић, Јана Јованов, Славица Остојић, Сузана Милошевић, Невена Гроздановски, Андреа Стоиљковић, Теодора Стрибер, Дијана Дацин, Марија Ћирић и Нина Баста.

Традиционално се на Дан Филозофског факултета одржава Дванаести међународни интердисциплинарни симпозијум Сусрет култура на коме се ове године окупило преко 60 учесника из Србије, Хрватске, Румуније, Словачке, Мађарске, Русије, Грчке, Северне Македоније и Колумбије, који су у својим излагањима у оквиру осам тематских сесија изнели резултате својих истраживања из области друштвених и хуманистичких наука.

Пратећи програм прославе ове године чине две изложбе у организацији Библиотеке Факултета. У изложбеном холу на првом спрату постављена је интерактивна изложба У потрази за изгубљеним укусом: дубоки слојеви душевног тла поводом стогодишњице смрти Марсела Пруста, док се електронском изложбом Стваралаштво Васка Попе обележава стогодишњица овог знаменитог српског песника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ТЕСЛИНА ИСХРАНА: Који оброк је прескакао и које намирнице су му биле неопходне