СТАДИОН ПО УЕФА СТАНДАРДИМА НА ПРОЛЕЋЕ: Државни секретар Ранђеловић и градоначелник Петровић о улагањима у Лозници

01. 12. 2022. у 22:09

ДРЖАВНИ секретар Министарства за јавна улагања Миљан Ранђеловић данас је са градоначелником Видојем Петровићем обишао градилиште новог фудбалског стадиона на Лагатору чија се изградња успешно приводи крају.

СТАДИОН ПО УЕФА СТАНДАРДИМА НА ПРОЛЕЋЕ: Државни секретар Ранђеловић и градоначелник Петровић о улагањима у Лозници

фото:В.Митрић

Према речима градоначелника изнетих на објекту којим ће бити комплетно заокружена нова и постојећа спортска инфраструктура, радови се одвијају према утврђеној динамици тако да је реално да Лозница нови стадион по УЕФА стандардима добије на пролеће, до краја априла.

- Напори које смо уложили на нивоу града, уз снажну подршку наше државе, председника Републике и владе допринели су да на једном месту имамо комплетну инфраструктуру што је изузетан допринос свеукупном унапређивању свих спортова, док је на другој страни ово шанса да се експанзивније унапреди спортски туризам који је развојни потенцијал града Лознице - нагласио је градоначелник Петровић. - Овде је јединствен комплекс, сада препознатљивог стадиона, спортске дворане, олимпијског базена, парковског простора са теренима за мале спортове, Атлетским стадионом у изградњи чиме се широко отварају врата развоју спорта који је уједно и подршка за све узрасте наших суграђана. Уверен сам да ћемо за три године почети изградњу и затвореног базена што ће бити завршно поглавље на спортској мапи Лагатора и нашег града који ће на једном месту имати све. Лозница ће по томе бити јединствен град у Србији и према поређењу са другим и већим градовима у Републици“.

Према Петровићевим речима, на Лагатору се упоредо одвијају радови на изградњи више прилазних улица, јер ће спортски садржаји и манифестације овде окупљати велики број посетилаца. Биће завршена улица која спаја Ургентни центар са Лагатором, затим настављена траса Улице Милоша Поцерца ка Улици Марка Радуловића што ће допринети растерећењу саобраћаја.

Када је реч о новом стадиону он, поручује челник града на Штири, „ код свакога буди осећај и потребу да имамо фудбалски клуб који ће нас обрадовати добрим спортским резултатима и бити квалификован у Супер лигу”.

- То ће бити задатак спортских радника, спортиста и клубова, али и града са мојим сарадницима који су задужени за спорт. Уз помоћ са централног нивоа залагаћемо се за јаку финансијску конструкцију која се намеће кроз такмичење у Супер лиги. Дубоко верујем да ће Лозница, уз овај прелепи стадион, имати суперлигаша – казао је Петровић. градоначелник.

Миљан Ранђеловић, државни секретар у Министарству за јавна улагања сматра да се Лозница као град убрзано развија и као пример добре праксе по свом начину функционисања представља задовољство у сарадњи овог министарства са том локалном самоуправом.

– Велелепни стадион за око деведесет хиљада посетилаца биће вероватно најлепши у овом делу Европе. Ја заиста верујем да када ваши фудбалери добију тако добре услове да ће остваривати запажене резултате а Влада Србије ће помоћи Лозници као и сваком другом делу Србије где у овом тренутку имамо 69 активних пројеката који ће до краја 2024. године допринети лепшем и квалитетнијем животу грађана - рекао је државни секретар Ранђеловић.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

ЛАЖ ВЕКА: Како је говор једног Американца пре 20 година променио будућност Блиског истока